Spring naar de inhoud

Your plants our passion

Wie zijn wij

Geboren tussen de Azalea’s Indica

In 1968 groeit Etienne Leybaert de eerste Azalea’s Indica onder de naam Leybaert. In 1999, dertig jaar later, neemt zoon Tom het over van zijn vader. Tom erfde een volwassen plantenkwekerij die bekend stond voor de productie van Azalea’s. En die ervaring gebruikte hij om het familiebedrijf verder te laten groeien door het aanbod uit te breiden met andere kwalitatieve binnen- en buitenplanten zoals o.a. Rhododendrons, de Agapanthus, Nandina, Vaccinium en de Chamaecyparis Ellwoodii.

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

"We produceren elke dag met de grootste zorg. Onze planten zijn onze baby’s."

Azalea mollis

De referentie in binnen- en buitenplanten

Leybaert is Tom Leybaert, zijn vrouw Mieke en een hele equipe gedreven medewerkers die er alles aan doet om op een duurzame manier de beste kwaliteit planten te produceren.

Als specialist in gemengde sierteelt zet de Moerbeekse plantenkwekerij sterk in op de productie van verschillende teelten die elkaar goed aanvullen.

Leybaert, dat is 28 hectaren grond- en glasoppervlaktes, waarop jaarlijks meer dan 3,5 miljoen planten worden gekweekt.

Azalea StarStyle
Agapanthus
Rhododendron

My Goodness: het consumentenmerk van Leybaert

Leybaert verkoopt zijn kwaliteitsproducten aan groothandelaars in binnen- en buitenland. 95% van onze productie gaat de grens over en komt in verdeelpunten te liggen in meer dan 20 EU-landen.

Om onze producten een gezicht en naam te geven, kozen we in 2020 voor de lancering van onze eigen merknaam: My Goodness. In het aanbod van My Goodness vind je Azalea’s Indica, Rhododendrons, de Nandina Domestica, Vaccinium Corymbosum en tal van andere prachtige binnen- en buitenplanten. Alle planten worden ook als ‘white label’ aangeboden.

My Goodness

Veredeling Rhododendron

In 2013 zijn we samen met Raf Goossens BV een eigen veredelingsprogramma in Rhododendron gestart. Onze missie is om een innovatief sortiment te ontwikkelen met een toegevoegde waarde op vlak van milieu. De focus ligt daarom op de creatie van ziekteresistente en koudetolerante cultivars, die op een duurzame wijze geteeld worden. De samenwerking tussen beide bedrijven is een voorbeeld van elkaars krachten bundelen en inzetten op elkaars sterkten. Recent is dit veredelingsproject ondergebracht in een nieuwe R&D poot “Plusbreeding”.

Veredeling is een werk van lange adem, maar met trots presenteren we binnenkort onze eerste 2 innovaties. We blijven verder inzetten op de uitbouw van onze veredelingsactiviteiten, wat in de toekomst zal resulteren in meer nieuwe creaties.

Planet

Respect voor wat de natuur ons geeft

Leybaert investeert voortdurend in milieuvriendelijke oplossingen en zet alles op alles voor een duurzame teelt. Met meer dan 800 vierkante meter zonnepanelen en een waterspaarbekken met een capaciteit van zo’n 14 miljoen liter hanteert de plantenkweker een vooruitstrevende bedrijfsvoering die zich vertaalt in gigantische water- en energiebesparingen. Daarnaast is Leybaert MPS-GAP, GRASP en GGN-gecertificeerd en wordt aan alle vereisten voldaan van het Vlaams Milieuplan Sierteelt.

Meer over duurzaamheid

"Leybaert brengt ons de kwaliteit die wij onze klanten beloven. Van bestelling tot levering, alles is tot in de puntjes geregeld"

Hanne De Ruyter

People

Wij brengen jouw plantjes groot in de best mogelijke omstandigheden

Leybaert is dan vooralsnog niet opgenomen in de lijst ‘best places to work’, toch profileren we ons als een geweldige plek om te werken. En dat beweren we niet alleen. Vraag het gerust aan een van onze medewerkers. Alle werknemers – van de salesmanager tot de orderplanner, arbeiders en administratieve medewerkers – delen een liefde voor groen, voor de natuur, voor mensen, maar in het bijzonder voor plantjes. Met en in de natuur, omringd door gelijkgestemde zielen en doordrongen van het Leybaert-DNA: een job bij Leybaert is inspirerend en geeft je zuurstof. Wij staan ook open voor jonge mensen die hier hun stage willen komen lopen.

Kom je wortelen in ons bedrijf!

Ontdek alle vacatures
Azalea StarStyle

"Om je passie te kunnen uitoefenen, hoef je echt niet te wachten tot je eerste job."

Contact

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info

Discovery days

Welcome to our annual discovery days! 🌸

Come check out our novelties and witness the launch of our new brand ‘PWRPLANT’ from the front line!

We are working with a reservation system this year so we can make even more time for your arrival.

We look forward to welcoming you so book your reservation soon!

Blijf op de hoogte