Spring naar de inhoud

Duurzaamheid

Een duurzaam product krijg je enkel door een duurzaam productieproces. Leybaert levert dagelijks de nodige inspanningen om de kwaliteit van zijn planten te kunnen blijven garanderen.

Waterrecuperatie: elke waterdruppel wordt meerdere malen gebruikt

Wij halen alles uit elke water- en regendruppel. Leybaert is uitgerust met een gigantisch waterspaarbekken dat in staat is om tot 14 miljoen liter water te bufferen. In de winter vangen we er elke regendruppel op die afkomstig is van onze velden en serres. Als de zomer in aantocht is, gebruiken we het water om de planten te begieten. Elke druppel die de plant niet opneemt, wordt na een doorgedreven UV-ontsmetting hergebruikt.

Onze zonne-energiesystemen dekken tot 70% van het energieverbruik

Met zo’n 800 vierkante meter aan zonnepanelen op de daken van de serres van de Moerbeekse plantenkwekerij haalt Leybaert ook het maximum uit elke zonnestraal. Elke kilowattuur die we opwekken wordt gebruikt om zowel het productieproces aan te sturen als voor het voorzien van energie voor onze kantoren. De fotovoltaïsche zonnepanelen dekken tot 70% van ons totale elektriciteitsverbruik.

Minder pesticiden voor gezondere planten

Een van de voorwaarden om een gezonde en kwalitatieve plant te kunnen afleveren, is dat de planten kunnen opgroeien in de meest voordelige omstandigheden. Daarom gebruikt Leybaert alleen die werkzame stoffen die het minste invloed hebben op het milieu. Ook op vlak van meststoffen hanteert de plantenkweker de strenge normen en vereisten vastgelegd door o.a. MPS.

Leybaert: een gecertificeerd plantenkweker

Door onze onafgebroken inspanningen om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, zijn we al jaren trotse bezitter van het MPS A+ label. Het keurmerk is een kwalificatie die aangeeft dat Leybaert tot de koplopers behoort met de beste milieuprestaties. Met MPS-ProductProof bewijst Leybaert daarenboven dat de planten in het assortiment zo puur mogelijk gekweekt worden met oog voor een duurzame gewasbescherming. Daarnaast pakt Leybaert uit met MPS-GAP, GRASP en GGN. Dat betekent dat de plantenkwekerij extra inspanningen levert op vlak van traceerbaarheid, personeelsbeleid, duurzaamheid, veiligheid en hygiëne.

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info

Blijf op de hoogte