Spring naar de inhoud

Agapanthus van De Wet Plant Breeders bloeit ruim 100 dagen!

Het is officieel bevestigd: de Agapanthus-rassen van De Wet Plant Breeders staan daadwerkelijk drie maanden onafgebroken in bloei. Deze baanbrekende ontdekking komt voort uit een grondig onderzoek op verzoek van Plantipp, uitgevoerd door Royal Flora Holland – en de resultaten zijn simpelweg opmerkelijk te noemen.

In vergelijking met de reguliere Agapanthus, die doorgaans niet langer dan 35 dagen bloeit, vertonen de rassen die ontwikkeld zijn door De Wet Plant Breeders een uitzonderlijke capaciteit om gedurende een veel langere periode te blijven bloeien. Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is, hebben alle variëteiten tijdens terrastesten in plantenbakken buitengewone prestaties laten zien en hebben ze verrassend hoge scores behaald wat betreft hun prestaties als potplant.

Een belangrijke mijlpaal in de veredeling

Deze bevestiging markeert een belangrijke mijlpaal. Agapanthus van De Wet Plant Breeders heeft consistent buitengewone kwaliteiten laten zien. En nu, met de officiële bevestiging van een verlengde bloeiperiode, wordt de positie als absolute topkeuze in sierplanten nog verder versterkt.

Dit zijn game-changers, niet alleen binnen het Agapanthus-assortiment, maar ook binnen het bredere scala aan siervarianten. Ze rechtvaardigen absoluut de toepasselijke naam Everpanthus® die ze dragen.

Beoordeling van de bloeiperiode

Op 12 mei 2023 begon het beoordelingsproces voor zes soorten Agapanthus van De Wet Plant Breeders bij het testcentrum van Royal Flora Holland, geleverd door Plantipp. Tijdens dit proces ondergingen de planten strenge tests, zoals simulatie van donker transport en blootstelling aan verkoopomstandigheden buiten. De laatste fase omvatte het verpotten in een pot van 15 liter en het monitoren van de voortgang tot 20 september 2023.

Gedurende deze uitgebreide evaluatie werden verschillende aspecten van de planten nauwkeurig geanalyseerd, waaronder het aantal goede bloemknoppen, de houdbaarheid, de sierwaarde van de bladeren en de bloeiperiode. Uit de verzamelde gegevens kwam een ​​verbazingwekkende ontdekking naar voren: alle zes variëteiten vertoonden een gemiddelde bloeitijd van meer dan 112 dagen. Dit betekent dat deze Agapanthus gedurende maar liefst drie maanden hun levendige bloemen blijven tonen, beginnend op het moment dat ze beginnen te bloeien.

Andere beoordelingen

Royal Flora Holland heeft grondig onderzoek gedaan naar verschillende essentiële aspecten met betrekking tot Agapanthus. Om de algehele gezondheid en kwaliteit te beoordelen, zijn het aantal goede bloemknoppen zorgvuldig geregistreerd. Daarnaast is er nauwlettend gelet op de houdbaarheid, een cruciale factor bij het bepalen van de versheid tijdens opslag en transport.

Bovendien is er speciale aandacht besteed aan de prestaties in terraspot en de sierwaarde van het blad. Het is namelijk niet alleen de prachtige bloemen die Agapanthus bewonderenswaardig maken, maar ook het aantrekkelijke blad. Daarom is er bij de evaluatie rekening gehouden met meerdere factoren, waaronder kleur, textuur en algehele uitstraling.

Met hun prachtige bloemen en een ongekende bloeiperiode van drie maanden blijft Agapanthus van De Wet Plant Breeders plantenliefhebbers over de hele wereld boeien.

Plantipp Agapanthus Report

9.93MB • Application

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info

Blijf op de hoogte